fredag 3 juni 2011

Sommardrink i paviljongen


Den här fina paviljongen står på ett sommarställe som är till salu utanför Skövde. Visst är det vackert!? ÅåhH vad jag känner för det! Jag ser mig sitta därinne drickandes ört-the och lägga tarot om kvällarna, med glittrande ljusdioder i träden runtomkring. Ett månsken som lyser upp de vita väldoftande rosorna som klättrar upp längs väggen. Fantasin flyr iväg. Jag älskar det! Komsi, komsi paviljongen, för stället vill jag nog inte ha- inte för att det inte är fint utan för att jag trivs redan så bra där jag är. Paviljongen får flytta, inte jag.
För er som kanske är ute efter ett vackert ställe i Skövde-trakten, eller ni andra som bara är nyfikna- > mer info om stället här < Och om ni köper stället men vill bli av med paviljongen så vet ni vem ni ska kontakta först. Nu ska jag njuta av världens godaste drink perfekt en het dag som denna. Önskar er en trevlig kväll!

Recept på världens godaste sommar-drink

  • Hjortronvin
  • frysta / ngt upptinade björnbär
  • jordgubbar
  • mynta 

mixa

Njuut.

torsdag 2 juni 2011

Nu,nu,nu

Dyker inte upp lika frekvent här just nu, men jag måste ju ändå skriva ner lite vad som händer i trädgården.

Eftersom vi inte fått hit vår gräsklippare/trimmer än så är det ganska vildvuxet på gräsmatteytorna. På ett vis charmigt, på ett vis irriterande då det döljer annat vackert. Men som med allt här i livet så e d bara o acceptera och fokusera på det positiva.
Jag har skördat 1-2 tomater per dag nu av den gula busktomaten och det smakar sött och ljuvligt. Inte alls den där beska bismaken som köpta tomater oftast har. Även sallad och dill har skördats en hel del. Jättegott med keso-sweet chili o äpple.  Sen skördar jag iofs mycket viltväxande fortf också. Som skogs/kajp-lök och kärleksört som jag anv som sockerärtor - bladen då alltså. Någon som vet om detta funkar med alla fetbladsväxter? Vi har en hel del ute på stenplätten.

Chilisarna är stora men skiftar fortf inte i rött så väntar ett tag till med att skörda dem. Paprikorna växer på - dem som hänger kvar iaf. Tomatplantorna får nu stå ute lite här o var o jah hoppas vädret skonar dem. Nästa år när jag bannemej ha ett riktigt växthus, alt frilandstomater.
O i förrgår satte jag en vit o en grön squash och några bönor i ett nytt land jag skapade vid murscenen. Den vita squashen satte jag i en järntunna. Annars osar Trädgården av exprimentlusta. Vad händer om man sätter sockerärt här, o här har vi ett hål här sätter vi ringblomma - lite så.

Pionen och kaprifolen har knoppar
Syrenbuskarna sprider sin väldoft

Jag vill inte att det ska ta slut

Hittar tillbaka till nuet och njuter.