Ellinors gourmetsallad.
- 1-4 vitlöksklyftor
- salt
- örtblandning (färska eller torkade) halv till hel hand
- C:a 1 msk mango sweet & sour / honung / socker
- 9 msk olja, brukar blanda naturell och den som är i soltorkade tomaterna. ev linfröolja el hampaolja 1 msk, men inte mer för dem smakar ganska bittert.
- 3 msk balsamvinäger, alt 2 balsam och en äppelcidervinäger
- sen skär jag antingen vitkål eller morot el både och (vitkål är laddat med massa c-vitamin och tryptofiner o morötter med massa A-vitamin)
- i med paprika ( massa c-vitamin )
- majs
- soltorkade tomater
- vanliga tomater ( c-vitamin & järn)
- feta/get/dumyati/halloumi-ost
- gojibär/solrosfrön/valnötter ( massa power)
- kokt och avsvalnad pasta
- ruccola
- gräslök/rödlök elelr gul lök för de vågade.
- toppa med färska örter. Tex basilika, timjan, oregano ( skrämmer bort bakterier och fräschar upp andedräkten)
När sommarn kommer så är det ännu mer power i. Styvmorsviol o kirs o brännässleströssel tar den då till en helt ny nivå. Men tror nu inte att ni måste vänta med att laga den tills sommaren för då missar ni en smaksensation eller två innan dess. Som ni ser går den att variera in i oändlighet. Låt fantasin vara med o skapa när du lagar mat, stirra dig inte blind på receptet. Det är bara en fingervisning, resten får äventyrslustan avgöra.
Önskar jag kunde avnjuta den i vår berså. Men den illusionen sprack när det föll 30 cm snö inatt. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för att du delar med dig av dina tankar <3