fredag 18 mars 2011

Recept på pasta-sallad

Som ni säkert redan förstått eller vet så äter jag bara vegetarisk mat. Det gör jag för min och djurens hälsa. Det är helt enkelt vad jag tror är rätt att göra ur alla synvinklar. Vissa tror det är svårt att laga vegetariskt men det är det verkligen inte. Så därför kommer jag dela med  mig av mina och mannens favorit-recept var o varannan dag. För att inspirera till vegetarisk matlagning och nya smakupplevelser. Om ni undrar något så hojta bara till! Smaklig spis

Ellinors gourmetsallad.

 
Börja med dressingen så den får gotta till sig lite.

 
  • 1-4 vitlöksklyftor
  • salt
  • örtblandning (färska eller torkade) halv till hel hand
  • C:a 1 msk mango sweet & sour / honung / socker
  • 9 msk olja, brukar blanda naturell och den som är i soltorkade tomaterna. ev linfröolja el hampaolja 1 msk, men inte mer för dem smakar ganska bittert.
  • 3 msk balsamvinäger, alt 2 balsam och en äppelcidervinäger

 
Hacka vitlöksklyftor, häll på salt för att dra ut oljorna, hacka mer och pressa med kniven. Blanda ihop m oljan och resten - låt stå. Nu börjar det dofta ljuvligt. Häll dressingen i en djup salladsskål.

 
  • sen skär jag antingen vitkål eller morot el både och (vitkål är laddat med massa c-vitamin och tryptofiner o morötter med massa A-vitamin)
  • i med paprika ( massa c-vitamin )
  • majs
  • soltorkade tomater
  • vanliga tomater ( c-vitamin & järn)
  • feta/get/dumyati/halloumi-ost
  • gojibär/solrosfrön/valnötter ( massa power)
  • kokt och avsvalnad pasta
  • ruccola
  • gräslök/rödlök elelr gul lök för de vågade.
  • toppa med färska örter. Tex basilika, timjan, oregano ( skrämmer bort bakterier och fräschar upp andedräkten)

 
serveras med turkisk yoghurt

 
Den här salladen gjorde jag igår. Den är så himla härlig för man känner hur energin bara rusar genom kroppen efter man ätit den. Och då finns det oftast mer att ta av, så man går o små-äter den hela dan. O känner sig så himla frisk. och NÖJD.

När sommarn kommer så är det ännu mer power i. Styvmorsviol o kirs o brännässleströssel tar den då till en helt ny nivå. Men tror nu inte att ni måste vänta med att laga den tills sommaren för då missar ni en smaksensation eller två innan dess. Som ni ser går den att variera in i oändlighet. Låt fantasin vara med o skapa när du lagar mat, stirra dig inte blind på receptet. Det är bara en fingervisning, resten får äventyrslustan avgöra.
Önskar jag kunde avnjuta den i vår berså. Men den illusionen sprack när det föll 30 cm snö inatt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du delar med dig av dina tankar <3