torsdag 2 juni 2011

Nu,nu,nu

Dyker inte upp lika frekvent här just nu, men jag måste ju ändå skriva ner lite vad som händer i trädgården.

Eftersom vi inte fått hit vår gräsklippare/trimmer än så är det ganska vildvuxet på gräsmatteytorna. På ett vis charmigt, på ett vis irriterande då det döljer annat vackert. Men som med allt här i livet så e d bara o acceptera och fokusera på det positiva.
Jag har skördat 1-2 tomater per dag nu av den gula busktomaten och det smakar sött och ljuvligt. Inte alls den där beska bismaken som köpta tomater oftast har. Även sallad och dill har skördats en hel del. Jättegott med keso-sweet chili o äpple.  Sen skördar jag iofs mycket viltväxande fortf också. Som skogs/kajp-lök och kärleksört som jag anv som sockerärtor - bladen då alltså. Någon som vet om detta funkar med alla fetbladsväxter? Vi har en hel del ute på stenplätten.

Chilisarna är stora men skiftar fortf inte i rött så väntar ett tag till med att skörda dem. Paprikorna växer på - dem som hänger kvar iaf. Tomatplantorna får nu stå ute lite här o var o jah hoppas vädret skonar dem. Nästa år när jag bannemej ha ett riktigt växthus, alt frilandstomater.
O i förrgår satte jag en vit o en grön squash och några bönor i ett nytt land jag skapade vid murscenen. Den vita squashen satte jag i en järntunna. Annars osar Trädgården av exprimentlusta. Vad händer om man sätter sockerärt här, o här har vi ett hål här sätter vi ringblomma - lite så.

Pionen och kaprifolen har knoppar
Syrenbuskarna sprider sin väldoft

Jag vill inte att det ska ta slut

Hittar tillbaka till nuet och njuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du delar med dig av dina tankar <3