onsdag 18 april 2012

Planteringsdags i Yinyanglandet

Vi har grävt ut ett runt land, innan stod det en studsmatta över och detta har gjort att gräsmatta och ogräs inte riktigt fått fäste. Perfekt plats för ett land! Vi har lagt stenar runt om som vi hittat när vi grävde landet och gjort en stig som snirklar sig igenom så att hela landet ser ut som ett yinyang tecken. Det var superlucker jord däri och tätbefolkat av mask så jag har inte gödslat detta ställe utan planterar först och tänkte gräs och brännässlegödsla sen.

Men först plantera alltså och idag bäddade vi ner  lite förkultiverade spritärtor, som får växa sig upp på mitt skogsfynd. En rostig korg som bara är så vacker och vackrare kommer den bli. För spritärtor blommar väl? Får googla det. (Måste ändå googla lite såråd då Runåbergs påsar är väldigt vackra men alldeles för info-lösa. ) Sen satte vi Norli sockerärtor, salladslök, Polkabeta cheerio, salladsmix, dill, vårgyllen, spenat, gul mangold och smultronspenat och ruccola. Va mycket man får plats med ändå på sån liten yta. Sen ska även mina månadssmultron ner längs med stigkanten men dem är ju bara 3 mm som störst, så väntar lite med det. Dem tar en himla tid dem där smultronen men det är dem nog värda.
Gräva med grepen, rensa ogräs. Fina kardväddstistlar t höger.

Nu börjar det likna nåt. Ett Yinyangtecken kanske.. Klätterställ för sockerärtorna.


Klätterställning för sockerärtorna av vasspinnar och rot som knytband. Ett annat skogsfynd i bakgrunden. Ett rostigt armeringsjärn jag tänkte ha till bönorna först men nu funderar jag på att rama in uteplatsen med det istället. Får se vart det hamnar till slut.Vacker rostig korg och förkultiverad spritärt från Nelson
Vågade inte riktigt lita helt på vädret än så sen fick ärtorna sig varsitt pet-flaske-växthus att mysa i.
Nu hoppas vi på regn inatt och solsken imorgon. // Ellinor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du delar med dig av dina tankar <3