tisdag 22 februari 2011

Update


citronmeliss 9 dgr


kvisttomat 9 dgr


under lampanomplanterad huvudsallad 5 dgr


Ibland tänker jag inte så långt. Eller ganska ofta om jag ska va ärlig. På både gott och ont.

Jag planterade salladshuvuden och brysselkål i samma kruka och salladen tittade såklart upp först så nu har jah fått flytta dem små späda salladsskotten. Som tur var hade jag ju ändå delat upp krukan aka mjölkpaketet i två. Hoppas dem tycker det är flytten var ok och tar sig snarast igen.

Vi har inte lyckats fixa lift till någon blomsteraffär än så jag har sått de nyaste fröna i Ica ekologiska blomjord. Blandat med vermiculit, hoppas det funkar det med. Huvud-salladen verkade gilla det iaf.

Chilisarna jag sådde 13/2 har nu börjat tittat upp, eller iaf 2 av dem. Solrosor, sallad och basilika jag satte 17/2 har nu börjat titta upp med. Det jag väntar på är brysselkål och affärs-köpt ekologisk paprika. Skulle va så kul om den tog sig då jag helt glömt köpa paprika-frön. Tomater, basilika, timjan och citronmeliss står o gottar sig under lampan. Dem verkar trivas - men det är liite för varmt, på dagarna ligger det på 20 C och på nätterna runt 14 C, får hoppas det jämnar ut sig och blir en jämn temperatur på 16 C i växternas värld, annars får jag flytta upp dem på övervåningen, men känns lite jobbigt att skiljas från dem, vill helst ha dem i samma rum jag vistas mest i ju.

Fast Siri ( min älskade katt ) verkar ha blivit svartsjuk, eller jag vet inte men fick den känslan då hon kissade på golvet precis vid plantorna, ngt hon aldrig annars brukar göra. Känns ju som en protest. Kanske för att jag varit lite neglecting mot henne o istället fokuserat så mkt kärlek på plantorna. Ska leka mer med henne, jag har ju kärlek som räcker till alla.

2 kommentarer:

  1. HEJ:) Vilken fin blogg! och fina bilder<3

    Kotte och Sörja gillar det också hälsar dom ;)

    SvaraRadera
  2. Tack M :) Nu känner jah mig stolt. Om Kotte o Sörja o en trädgårdsmästarinna trivs så har jah gjort det bra :)

    SvaraRadera

Tack för att du delar med dig av dina tankar <3