lördag 23 april 2011

LYX!

Solen fortsätter att gassa på, när jag klev upp imorse var det redan 51 grader i växthuset. Det har blivit en hel del diskuterande huruvida tomater tål den sortens värme.. har för mig att bästa temp är 28 grader.. men hur gör dem i Spanien då? Där är det ju mkt varmare bara i skuggan.

Kom nyss in efter att ha spenderat hela dagen ute. Mest legat o solat och glatt mig åt de första spröten i drivbänkarna av frön jag sådde här.. Legat och fantiserat om bad i skogsjön och om blomsterdofter som färdas med de ljumma vindpustarna. Lyssnat till vindspelets meditativa klang.

Igår grillade vi igen, himla bra ju, mysigt och man spar el.
Marinerade champinjoner o paprika blev det igår. Gjorde en lyxig sallad till. Lyx för mig är sånt som inte kan köpas för pengar. Som tex björkblad, kirskål, maskrosblad, daggkåpeblad & kajplök som jag blandade med mindre lyxiga ting som mango och avokado. Chiliflarn och lite hemmaodlade örter och smaklökarna kommer tacka dig i all evighet.

Hoppas ni har det minst lika bra i värmen och att ni unnar er massa lyx nu när det erbjuds alldeles gratis. Kram!

1 kommentar:

  1. Hej! Din blogg är så himla härlig och jag avundas ditt torparliv när jag själv mest sitter i en dammig lägenhet i söder (fast nu har jag flytt till föräldrarna i storskogen för lite påskvila...)
    För att svara på din fråga så har vi i arlöv en inglasad balkong där det gror en del för tillfället men längtan efter mer plats för gröna projekt är stor. Vad som lockar inför nästa år är detta: http://www.skattungbyn.mora.fhsk.se/
    Hoppas allt är fint med dig!
    Solsken och värme/ Emma

    SvaraRadera

Tack för att du delar med dig av dina tankar <3