torsdag 28 april 2011

Skadereglering

Deras spillror bäddades in i krukorna igen. Ett o annat blad åkte av men annars ser dem ut att klarat det finfint. Kan ju alltid hoppas att chocken dem fick resulterar i större skörd. Det ska väl funka så, eller kan funka så ifall något inte bär frukt så ska man chocka dem lite. Det roliga är att vi pratade om det innan på dagen efter att ha sett Trädgårdstoppen. O sen fick vi ofrivilligt prova på denna tes. Fast jag klagar inte på skörden man redan skymtar. Tomaterna sväller. Skiner så vackert i omoget grön. På chilin kan jag räkna till 15 blommor redan.
Men vi kände det var säkrast att flytta växthuset til vedbon där väggen får ge lä åt det fragila växt-tältet.
Men. Där kommer inte solen att skina förrän framåt 12 skulle jag tro, men å andra sidan fram till att solen går ner. Funkar det tror ni?

Glädjande nyheter då. Oreganon har tagit sig! Satte den förra året och flyttade den tidigt i våras och såg först ut att inte ha klarat sig, men efter att ha stllt ett glas över så började de lila bladen växa och sakta färgas mot grönt. Och på fredag får vi mer jord så då ska jag sätta potatisen. Lycka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du delar med dig av dina tankar <3