måndag 11 april 2011

Strålande

Strålande solsken ger inte mycket tid till datorn men här kommer en kort update iaf om vad jag har för mig.
De senaste dagarna har jag njutit till fullo av sol och värme. Det har blivit en hel del picknick-utflykter med mopeden och raraste R. Förbi sagolika omgivningar. Här runt Jönköping - Gränna är det verkligen så oerhört vackert. Idag stannade vi till vid Vista Kulle med utsikt över Vättern. Jag trivs så bra här. Känner mig hemma bland berg, sjöar, och troll. Där man ser horisonten. I stan saknade jag horisonten.
Jag trivs framförallt i vår stuga och i trädgården här, där vi spenderat många, många timmar i helgen.

Vi har fixat mer med uteplatsen och eldat gräs/ängsmattorna.
Har även flyttat lite örter och gräslök upp till stenhällen. Tror dem kommer trivas perfekt i solgasset där.
Vad har jag mer gjort? Jo! Jag har klätt in en öl-back i en jutesäck - skitsnyggt och praktiskt. Den ska sen fyllas med jord och någon fin växt som inte trivs så bra med vintern. Förmodligen blir det en av favoritörterna- Citronverbena. Helt underbar doft och smak.Spontanshoppade lite i förrgår med. Lite sättpotatis, fröer (tyvärr inte alla ekologiska - fy skam, dåligt utbud och dåligt tålamod är ingen bra kombo. Bättre planering till nästa år.) och ett groddningstråg- himla smidigt. Köpte bockhornsklöver att grodda för det har jag varit så nyfiken på. Potatisen och fröerna ska jag uppdatera mer om snarast.

Men just nu är hjärnan tung av solsting? Så.. sayonara mina vänner ~

1 kommentar:

  1. Har du koll på Runåbers fröfirma? De har ett fantastiskt utbud och är dessutom aktiva i att bekämta hemskjätten Monsanto!! Lycka till med dina bebisar, hääärligt<3

    SvaraRadera

Tack för att du delar med dig av dina tankar <3