onsdag 13 april 2011

Titta, titta! Första tomaten är här!

 Seee!! Vilken liten skönhet va!? Min allra första tomat-frukts-bebis. 59 dgr 

Paprikan är inte långt ifrån, efter 56 dgr
De röda tomaterna har nu också börjat knoppa.

Idag är det hängigt, jag blir så påverkad av vädret. Men jag kombinerar slöheten i soffan med att planera köksträdgården. Vad som ska vara var och så där. Blir nog inte potatis i järngrytan, utan i vanlig enkel pallkrage. Tomat, morot och tagetes blir det nog i den istället.
Spånar på jord. Ska ringa kommunen imorgon. Deras jord är ju billig och man får den hemkörd vilket är ett stort plus och jag har inga problem med att göra av med ett ton heller. Men hur är kvalitén. Va får dem jorden ifrån?  Finns det gifter i den osv.osv. Ska fråga allt sånt imorn. Nån som har egna erfarenheter?

Knopp-kvittrande kärleksvindar ~Ellinor

6 kommentarer:

 1. den kommunala jorden är bra :) i alla fall jorden som stockholms kommunala bostadsföretag använder, för den är full av svinmållefrön!! En riktig skatt, svinmålla är bland det näringsrikaste som finns. Jag brukade gå och skörda i rabatterna förra sommaren :D

  SvaraRadera
 2. OK. Hehhe jah gratis näringsrik mat är ju aldrig fel :) Men är dte jord från kommunala planteringar eller hur funkar det?

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Jag önskar att jag hade mer tid och ork att odla. Gjorde mer för något år sedan, men just nu har jag inte riktigt ork. Lust och ork kommer kanske tillbaka om något år. Det är ju så härligt att se den där livskraften när det växer. Tack för besök och kommentar hos mig, välkommen åter!

  SvaraRadera
 4. Hjärtevarmt tack!! Är bara halvvägs ännu dock....

  Underbart med första tomaten som kommit i din tomatplanta, man blir så glad. =)

  SvaraRadera
 5. Hej Maria! MmM Inspiration går ju i vågor, men kanske skulle du odla ngt ändå, ngt lätt för nog ger dem små liven massor med energi tillbaka. Inte minst som livsgivande mat :) Annars får du bara njuta av det naturen planterat åt dig ;)

  SvaraRadera
 6. Hej Disa! Oh såpass. Jag älskar virkade mattor för dem är så tjocka och goa att gå på.

  MmM Jätteglad blir man :D Nu hoppas jag bara få ut dem innan frukterna blivit klara. En solvarm tomat är ju ingenting utan riktig sol :)

  SvaraRadera

Tack för att du delar med dig av dina tankar <3